- 0 kr
Här möts den klassiska italienska desserten (som betyder ungefär ”dra mig upp”, i betydelsen ryck upp mig) med passionsfruktens friska och blommiga sötma som får en att känna doften av tropiska vindar. Den fluffiga krämen stabiliseras med vispad grädde och passar både som fyllning och att täcka tårtan med.
Vi använder passionsfrukten i tre olika former i denna tårta för att framhäva fruktens karaktär. Den söta och syrliga kolasåsen ligger som bas mellan varje lager och färsk passionsfrukt tillför både en uppiggande syrlighet och en annan textur. Slutligen toppas tårtan toppas med torkat passionsfruktpulver och lite rålakrits. Gör dubbel sats av allt om du vill göra en normalstor tårta.
Ingredienser till en liten tårta, ca 6 bitar
Fyllning
2 äggulor
½ dl socker
250 gram mascarpone
1-2 dl vispgrädde
en gnutta salt
1 burk passionsfruktkolasås
2 msk limoncello
1 ½ dl flädersaft med pressad citron
1 liten sockerkaka eller ett paket med tiramisùkex
3 passionsfrukter
passionsfruktpulver
rålakrits
Beredning
1. Vispa äggulor och socker ljust och luftigt.
2. Vispa ner mascarponen.
3. Vispa grädden lagom fast och vänd ner i mascarponekrämen. Smaka av med några saltkorn.
4. Dela sockerkakan i tre delar. Stänk limoncello på nedersta lagret och skeda över saft. Ringla kolasås över kakan.
5. Bred kräm på kakan och lägg lite passionsfrukt här och där. Upprepa på nästa lager.
6. Täck hela tårtan med kräm. Bilderna visar två olika sätt att spritsa krämen på tårta .
7. Ställ i kylen fram till servering och garnera precis vid servering.
8. Toppa med passionsfruktpulver och strössla rålakrits över. Garnera med något grönt, på bilden är det dansk körvel som både är mycket vacker och har en god lakritston.