- 0 kr
Hos oss på Desserter utan gränser handlar allt om söta smakupplevelser. Vi tillverkar desserter, bakverk och konfektyr efter egna recept i ett produktionskök i Pellerins margarinfabrik i Göteborg. Allt är handgjort och tillverkningen är småskalig.
Smakfilosofi
Desserter ska vara vackra att se på, de ska väcka alla sinnen och vara både utsökt delikata och spännande att avnjuta. Det är så du blir smaknöjd.
I våra desserter eftersträvar vi både balans och kontrast. Mellan det traditionella och det nya. Mellan grundsmaker och aromer. Sött samsas med salt, syrligt med bittert, mjukt med krispigt och frasigt. Svenska smaker möter influenser från olika delar av världen. Precis som i fantasin finns det inga gränser i vårt skapande. För oss är det söta guldkanten som förgyller livet, och det vill vi förmedla till dig. Det är vår smakfilosofi.
Lakritsprovningar, dessertprovningar och dessertkurser På våra lakrits- och dessertprovningar delar vi med oss av denna filosofi och vår kunskap. Målet är att inspirera dig till eget skapande hemma i köket. Det finns både öppna provningar och möjlighet att boka en egen provning till arbetsplatsen. Välkommen att höra av dig med din förfrågan!
Salmiakkolan
Denna handgjorda gräddkola som är både söt och salt är vår populäraste produkt. Det hela började i ett litet pentry på Kungsholmen med en saltlakritsälskande nyföretagare som upptäckte att det var roligt att experimentera med kolarecept ... Ända sedan starten 2010 har denna prisbelönta saltlakritskola överraskat många med sin vinnande kombination av gräddkola och saltlakrits. Den är både söt, salt, gräddig och har en unik smakprofil som kan liknas vid en trestegsraket. När du smakar på kolan känner du först ett salt sting som övergår i gräddig, fyllig kola som i sin tur avslutas med den söta lakritsen som eftersmak. Salmiakkolan är både fantastiskt god och en söt smakupplevelse som sätter guldkant på tillvaron!