Basket Items count: 0 ea Total 0 kr
Basket is empty.
  • Total 0 kr

Close To checkout

Desserter utan gränser
  • About us
  • Products
  • Event
    • Trade fairs
    • Tastings
  • Liquorice recipes
    • Cookies with Salmiakkola
    • Vanilla icecream with raspberries and Salmiakkola sauce
    • Lemon sorbet with Salmiakkola sauce
    • Icecream in a jar
    • Semla with Salmiakkola sauce
    • Sommartårtan
    • Icecreamp with stroop wafels
    • Midsommartårta
    • Tiramisùtårta
  • Contact
  • Frakt
  • Customer service
    • How do I shop?
    • My pages
    • Terms of purchase
    • Policy and cookies

Sommartårtan

Sommarens alla färgsprakande bär tillsammans med lakritssmaken i olika former blir en uppfriskande liten tårta som serveras i vackra glas. Toppa gärna tårtan med Salmiakkolasåsen precis före servering.

Ingredienser (4 portioner)
Vit chokladkräm
2 dl cremè fraiche
30 gram vit choklad
1 krm lakritspulver
smaka av med salt

Jordgubbkompott
1 liter jordgubbar
½-1 dl syltsocker
1-2 msk pernod eller pastis

4 skivor sockerkaka
4 dl färska jordgubbar, hallon, blåbär och lingon
2 msk svartvinbärsmarmelad

Salmiakkolasås
ca ½ tsk rålakritsströssel

Gör så här:
1. Smält den vita chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikro. Rör först ut lite av cremè fraichen i chokladen, och vispa sedan ner all cremè fraiche. Smaka av med lakritspulver och salt.

2. Blanda jordgubbar och socker i en kastrull. Koka upp under omröring och låt sedan koka kraftigt ett par minuter tills sockret har lösts upp. Smaka av om det behövs mer socker, men kompotten ska vara ganska syrlig. Dra av plattan och tillsätt pernod.

3. Dela sockerkakan i grova kuber. Krossa rålakritsstång i mortel till ett strössel.

4. Skiva eller dela jordgubbarna i bitar.

5. Varva kräm, sockerkaka, kompott, rålakritsströssel, bär och frukt i små likörglas eller liknande. Beräkna ungefär 2 msk kompott per glas – annars blir det för sött. Ringla Salmiakkolasås mellan varje lager.

6. Garnera med Salmiakkolasås vid servering.

Trustpilot

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.