- Total 0 kr
En uppfriskande variant av den klassiska tiramisún där passionsfrukt och limoncello är huvudsmaker. Lakritsen anas som en fin ton i bakgrunden. Ta receptet gånger fyra om du vill göra en tårta.
Ingredienser (4 portioner)
Vit chokladkräm
2 dl cremè fraiche
40 gram vit choklad
1 krm lakritspulver
smaka av med salt
1-2 msk limoncello (eller citronsaft)
4 skivor sockerkaka - eller tiramisúkex (ladyfingers)
2 passionsfrukter
1 burk passionsfruktkolasås
ca ½ tsk rålakritsströssel
frystorkat passionsfruktpulver
Gör så här:
1. Smält den vita chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikro. Rör först ut lite av cremè fraichen i chokladen, och vispa sedan ner all cremè fraiche. Smaka av med lakritspulver och salt.
2. Gröp ur passionsfrukterna.
3. Krossa rålakritsstång i mortel till ett strössel.
4. Dela sockerkakan i grova kuber. Stänk över lite limoncello.
5. Varva kräm, sockerkaka, passionsfrukt och rålakritsströssel i små likörglas eller liknande. Ringla passionsfruktkolasås mellan varje lager.
6. Pudra över lakrits och ev passionsfruktpulver vid servering.

